Facebook sötét mód Androidon (nem hivatalos)

Tippek és trükkök   |   2020.05.06 - 17:58   |   Írta: ARPII   |   6562
06. máj Facebook sötét mód Androidon (nem hivatalos)

Egy kis trükkel mindenki elérheti.

Manapság már a legtöbb közösségi oldalon alap funkciók közé tartozik a sötét (dark) mód, beszélhetünk itt akár a Twitter-ről, Instagram-ról, vagy akár a Reddit-ről. A legnagyobb portál, név szerint a Facebook azonban ezzel még mindig csúnyán el van maradva. Igaz asztali verzióban már elérhető a sötét téma, de a mobilos platformon még mindig csak pár szerencsés ember próbálhatta ki ezt a hasznos funkciót. Sajnos a hivatalos sötét mód még mindig várat magára, mi viszont most elhoztunk Nektek két trükköt, amivel Ti is feketévé varázsolhatjátok a Facebook-otokat. ARPII videójában egy részletes bemutatót láthattok mindkét trükkről.

 

Fejlesztői beállítások

Korábban már beszéltünk Nektek erről a rejtett szekciójáról a beállításoknak. Ezt a menüpontot úgy tudjátok aktiválni, hogy a beállításokon belül, a Telefon névjegye (a menüpontok neve gyártónként eltérhet) szekcióban keressétek a Szoftver adatai lehetőséget. Itt nincs más dolgotok, mint párszor rányomni a Build száma-ra, ami majd elkezd visszafele számolni, és ezután elő fog kerülni a beállításokban a Fejlesztői beállítások lehetőség. Itt keressük a Sötét mód kényszerítése menüpontot, aminek az elnevezése gyártónként változhat.

 

Illetve azt se felejtsük el, hogy ehhez a funkcióhoz, Android 10-re és sötét módra is szükségünk van a mobilunkon. Ezek után a beállítások után pedig sötétté is válik a Facebook alkalmazás, mivel ez a funkció automatikusan a színek ellentétét fogja mutatni a legtöbb alkalmazás esetében. Ez néhány appnál zavaró lehet, például, ha a Messenger-t már sötét módban használjuk, akkor az üzenet buborékok világossága miatt nehezebben olvasható lesz a szöveg, így ha szeretnénk továbbra is élvezni a Facebook sötét módot, akkor ezt érdemes nappali módra állítani. Nem véletlenül nem ez a hivatalos megoldás, sajnos bizonyos lemondásokkal jár, de ha mi szeretnénk lenni az elsők, akiknek sötét a Facebook-juk, akkor igenis megéri.

 

Dark Social

Következő megoldásunk már minden Android verzióval működik, ugyanis ehhez egy külső alkalmazásra lesz csupán szükségünk, név szerint a Dark Social-re. Itt be tudunk jelentkezni a Facebook és Instagram fiókunkba, emellett pedig a Messenger-t is kezeli az alkalmazás számunkra, mind egy helyen. Itt teljes mértékben fekete hátteret kapunk, ami jobb akkumulátor szempontjából, azonban a kidolgozatlan dizájn miatt nehéz eldönteni, hogy egy adott poszt hol ér véget és a másik hol kezdődik.

 

Ehhez ugyan hozzá lehet szokni pár óra után, de remélem érkezik majd rá frissítés. Következő kisebb hiba a reakciógombok animációja, ami egyáltalán nincsen, így átmenet nélkül pattannak ki és tűnnek el. Ezeken, pár szöveg összecsúszáson és egy kicsit lassabb válaszidőn kívül viszont azt tudom mondani, hogy egy élhető megoldásról tudunk beszélni, amit napi szinten lehet használni, anélkül hogy beleőrülnénk.

Ez lett volna a mi két tippünk azoknak, akik türelmetlenek kivárni a hivatalos Facebook sötét módot, reméljük, hasznosnak találtátok ezt a cikket. Kommentben pedig várjuk a véleményeteket a két megoldásról és általánosságban a sötét módról a telefonokon.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése