Hasznos tartozékok mobiltelefonokhoz

Tippek és trükkök   |   2021.12.15 - 16:02   |   Írta: H.Android   |   297
15. dec Hasznos tartozékok mobiltelefonokhoz

Manapság már szinte nincs is olyan felnőtt sem kamasz, aki ne rendelkezne okostelefonnal.

Életünk szerves részévé vált, és már nagyon nehezen tudnánk nélkülözni. Segítségével tartjuk a kapcsolatot családtagjainkkal, barátainkkal, munkatársainkkal, internetezésre, fotózásra, videózásra, zenehallgatásra, jegyzetelésre használjuk. Az utóbbi időben pedig még a pénztárcánkat is helyettesíti, hiszen fizeti is tudunk vele. A mobiltelefonok azonban különböző tartozékokat is igényelnek, amelyekkel meg tudjuk őket óvni a különböző külső hatásoktól vagy amelyekkel még inkább ki tudjuk használni a mobiltelefonok adta lehetőségeket. 

Óvjuk meg telefonunkat!

Mivel mobiltelefonjaink szinte folyamatosan használatban vannak, így különböző élethelyzetekben komolyabb veszélyeknek is ki vannak téve. Gyakran csúszik ki a kezünkből, így könnyen szerezhet visszafordíthatatlan sérüléseket a képernyő vagy a telefon hátlapja. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében, érdemes védőfóliát vagy tokot használni.  

A képernyő a legérzékenyebb része telefonunknak. Ha zsebben vagy táskában hordjuk, és ha kulccsal vagy más élesebb tárgyakkal érintkezik, akkor nagyon hamar búcsút inthetünk a makulátlan képernyőnek. A karcolásokat és a komolyabb sérüléseket is kiküszöbölhetjük, ha védőfóliát használunk. Ez nem egy nagy kiadás, de használatával sokáig megőrizhetjük mobiltelefonunk újszerű állapotát. A fóliát adott időközönként érdemes lecserélni. Vásárolhatunk műanyag és edzett üvegből készült típusokat. Az előbbi igen közkedvelt, hiszen jó kémiai ellenállóképességgel rendelkezik. Ellenáll az UV sugárzásnak, a gyenge savaknak, lúgoknak, olajoknak és a zsíroknak. Bár nagyon jó védelmet nyújt a karcolásoktól, azonban nem nyújt teljeskörű védelmet ütés esetén, ennek következtében viszont a képernyőn repedések és törések jelenhetnek meg. Az üvegfóliák előnye, hogy nem csak a karcolásoktól, de védelmet biztosítanak a leejtéssel, ütésekkel és erősebb nyomásokkal szemben is. 

A mobiltokok terén is hatalmas a választék. Igényünknek és ízlésünknek megfelelően tudunk válogatni. Vannak szilikontokok, 3D tokok, oldalra és lefelé nyíló típusok, valamint műanyag és bőrtokok is. Bármelyiket is használjuk, biztosan megfelelő védelmet fog nyújtani telefonunk hátlapja számára. 

Egyéb kiegészítők

A headsetek igen hasznos kis kiegészítők, és leginkább vezetés közben van jelentős szerepük. Biztonsági szempontból érdemes őket használni, hiszen amikor autóban telefonálunk, feltétlenül szükséges, hogy mindkét kezünk a kormányon legyen. A headsetek előnye, hogy fülre akasztva tudunk értekezni másokkal. Méretük miatt könnyen magunkkal tudjuk őket vinni bárhová, és egyszerűen használhatók. Kristálytiszta hangot biztosítanak. Kiszűrik a külső hangokat is, így élvezetes beszélgetést tesznek lehetővé.

A fülhallgatók terén is igen nagy a választék. Vannak vezetékes és vezeték nélküli típusok is. Az utóbbi előnye, hogy bluetooth kapcsolattal működik, így nem kell a zavaró kábelekkel küszködnünk.

A régi, „butatelefonokhoz” képest a mai okostelefonok viszonylag sok energiát használnak, és hamar le is merülhetnek. Egy külső akkumulátorral ez könnyen orvosolható, amit mindig a táskánkban tarthatunk, és szükség esetén rácsatlakoztathatjuk a készülékünket. Ezeket természetesen indulás előtt érdemes feltölteni. 

A gyorstöltők is igen hasznos találmányok, hiszen, ha időszűkében vagyunk, gyorsított eljárással fel tudjuk tölteni a készülékünket. 

Mobiltelefonunkat vezetés közben ajánlott nem használni, hiszen ez komoly baleseteket okozhat. Azonban vannak helyzetek, amikor vezetés közben mégis nagy hasznát vehetjük. A navigációs alkalmazások több energiát vesznek igénybe, így érdemes egy autós töltő beszerzése is. Ha azt szeretnénk, hogy telefonunkért ne kelljen lenyúlni vagy szélsőséges esetben ölben tartani, akkor mindenképpen ajánlott beszerezni egy autóba szerelhető mobiltartót, amelyben stabilan állhat és szem előtt is lehet a telefonunk. Több félével találkozhatunk, vannak tapadókoronggal és csipesszel felszerelhető változatok. A mágnessel működő telefontartók kényelmes és egyszerű használatot tesznek lehetővé.
Kommentek megjelenítése